середа, 28 жовтня 2009 18:02

Головний "регіонал" хоче наводнити Україну мігрантами

Заступник голови Верховної Ради "бютівець" Микола Томенко, 44 роки, назвав "політичним жартом" обіцянку Віктора Януковича збільшити населення України до 50 млн упродовж 10 років.

Станом на вересень 2009-го українців трохи більше як 46 млн. Упродовж останнього періоду зберігається тенденція до збільшення народжуваності та, водночас, знижується смертність, хоч її показник і залишається доволі високим.

— Різниця, або так зване природне скорочення населення за 2009-й сягає мінус 136 тисяч. Це, до речі, найменша цифра за останні роки, — каже Томенко.

Якщо й надалі прогнозувати тенденцію покращення демографічних показників, зауважив віце-спікер, то за найбільш оптимістичними підрахунками через 10 років населення України становитиме 45 млн громадян. Натомість, фахівці Інституту демографії та соціальних досліджень НАН, на 2020-й прогнозують близько 43,3 млн людей.

Микола Томенко наголосив, що задекларовану у передвиборній програмі Януковича цифру 50 млн не можна пояснити жодним чином. Адже найоптимістичніший показник збільшення народжуваності менший за неї на 5 млн, а реалістичний — на 6,7 млн.

— Важко спрогнозувати, що було в основі цієї ідеї в авторів передвиборної програми Віктора Януковича. Але цілком очевидно, що в середньому щорічні додаткові 200 тисяч українців — це із царини фантастики, — каже Томенко.

Програму Тимошенко готували найкращі представники вітчизняної науки й експерти, які працюють у реальній економіці

Водночас він заявляє:

— Ідея радикального збільшення населення не нова. Такі ідеї характеризували діяльність різних ортодоксальних релігійних організацій, що боялися за втрату релігійної чистоти нації і ставили за обов"язкове завдання представникам своїх громад мати родини не менше п"яти осіб.

Є ще один швидкий шлях збільшення населення — відкрити кордони для мігрантів. Але, застеріг Микола Томенко, це навряд чи сприйме українське суспільство.

Журналісти поцікавилися, чому досі не презентовано програму кандидата у президенти Юлії Тимошенко.

— Програма — занадто відповідальна справа, щоб її презентувати під час висунення кандидатів у президенти, — наголосив один із лідерів БЮТу. — Передбачено презентувати економічну, соціальну та інші складові програми із залученням відповідних фахівців кожної галузі.

Віце-спікер каже, що програму Юлії Тимошенко готували найкращі представники вітчизняної науки й експерти, які працюють у реальній економіці.

"Бютівець" говорить, що презентована на з"їзді Партії регіонів програма Віктора Януковича має вигляд документа, підготовленого іноземними фахівцями, які далекі від розуміння реальної соціально-економічної ситуації в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Головний "регіонал" хоче наводнити Україну мігрантами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі