середа, 05 вересня 2007 14:52

До виборів губернаторів не мінятимуть

Президент України Віктор Ющенко звільнив голову Дніпропетровської обласної держадміністрації Надію Дєєву, 55 років, та вивів її зі складу Ради національної безпеки й оборони України. Тепер обов"язки губернатора області тимчасово виконує колишній заступник голови Секретаріату президента 31-річний Віктор Бондар.

У понеділок секретар РНБО Іван Плющ представив Бондаря. За словами Івана Степановича, Дєєва написала заяву за власним бажанням ще місяць тому, хоча у президента суттєвих претензій до її роботи немає.

Прем"єр-міністр України Янукович раніше вимагав обов"язкового узгодження з Кабміном кандидатур на посади виконуючих обов"язки губернаторів. Процедура передбачає подачу до уряду відповідних документів, перевірку їх та співбесіду з кандидатом. Глава уряду також вважає, що призначати й звільняти голів місцевих держадміністрацій має Кабмін. Адже під час здійснення своїх повноважень вони підконтрольні урядові та відповідальні перед ним.

Голова Центру досліджень політичних цінностей 37-річний Олесь Доній вважає, що справжньою причиною звільнення Дєєвої є те, що вона не контролювала ситуацію на Дніпропетровщині.

— Постійно були пропозиції поміняти її на когось. Наприклад на Єханурова, — каже він.

Дніпропетровська область стратегічно важлива як з економічної, так і з електоральної точки зору. Вона є своєрідним містком між центральними, східними та південними регіонами. Тут триває боротьба між групою "Приват" Ігоря Коломойського та донецькими фінансово-промисловими групами.

— Бондар — один із небагатьох молодих обдарувань, хто залишався в команді президента незадіяним у серйозній роботі. Більше на президентській лаві таких запасних немає. Тому до виборів навряд чи можливі заміни інших губернаторів, — переконаний Олесь Доній.

Зараз ви читаєте новину «До виборів губернаторів не мінятимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі