пʼятниця, 02 липня 2010 05:42

Держава хоче керувати церквами у своїх цілях

У липні патріарх Московський Кирило знову відвідає Україну. За вісім днів побуває в Одесі, Дніпропетровську і Києві. Візит у прямому ефірі висвітлюватимуть телеканали "Перший Національний" та "Інтер".

Востаннє патріарх Кирило приїздив в Україну в лютому — благословити Віктора Януковича на президентство.

— Рівного ставлення влади до релігійних організацій немає, очевидний перекіс у підтримці православних Московського патріархату, — зазначає релігієзнавець Наталя Кочан, 52 роки. — У церковних справах влада поводиться як слон у крамниці посуду. Президент підтримує іншу церкву, ніж Віктор Ющенко (Українську православну церкву Київського патріархату. — "ГПУ"), але не дотримується принципу "не зашкодь" і не зважає на відокремлення держави від церкви. Суспільство від того трусить. Бо держава не може відокремитися від церков, хоче ними керувати і використовувати в позарелігійних цілях. Це пережиток нашого авторитарного минулого.

Церква тепер пропонує владі взяти участь у творенні держави, нації. Однак це функція патріотичних організацій і партії. Священикам краще сфокусуватися на свої духовній функції і не втручатися в державні справи. Інакше церква дедалі більше втрачатиме довіру людей.

Зараз ви читаєте новину «Держава хоче керувати церквами у своїх цілях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі