неділя, 26 серпня 2007 17:48

Чинний прем"єр завжди має перевагу

 

"Прем"єрський" рейтинг українських політиків практично збігається з показниками партій і блоків, які ці політики очолюють.

— За відсутності ідеологічного позиціонування партій громадяни України переважно орієнтуються на особистості, — пояснює 26-річний Петро Бурковський зі школи політичної аналітики при Києво-Могилянській академії. — Без них політичні сили самі по собі нічого не представляють.

Він вважає малоймовірним, щоб розрив між двійкою лідерів цього рейтингу і рештою найближчим часом скоротився. Проте звертає увагу, що порівняно з 2004 роком популярність Януковича зменшилася. Люди позбавляються ілюзій щодо політика, коли бачать його практичну діяльність.

Однак із другого боку, на ставлення людей до можливого прем"єрства того чи іншого політика впливає наявність у нього досвіду керування урядом, зауважує гендиректор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто, 59 років. Насамперед перевагу має тут чинний прем"єр-міністр.

— Усі політичні сили добре це розуміють, — каже соціолог. — Посада прем"єра є вирішальною сходинкою на шляху до крісла президента.

Зараз ви читаєте новину «Чинний прем"єр завжди має перевагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі