пʼятниця, 26 серпня 2011 06:15

Чим пишатися українцям?

Патріарх Філарет, предстоятель Української православної церкви Київського патріархату:

— У Європі храми закривають через відсутність віруючих. В Україні церкви будують і реставрують, бо вони потрібні людям.

Павло Полянський, 49 років, голова громадської організації "Центр освітнього моніторингу":

— Жодну новацію в освіті суспільство не сприймало так позитивно, як зовнішнє незалежне оцінювання. Друга вагома подія — приєднання України до болонського процесу. Ми беремо курс на європейський освітній простір.

Ганна Чміль, 60 років, керівник Національного центру Довженка:

— Дубляж фільмів у кінотеатрах посилив моду на українське. Так само, як це зробили "ВВ" Олега Скрипки в музичному контексті. Найкращий фільм за 20 років — "Молитва за гетьмана Мазепу" Юрія Іллєнка. Він недооцінений, бо випередив час. Із роками доростемо до вартості цієї картини.

Михайло Зіньковський, 73 роки, завідувач відділення вроджених вад серця Інституту серцево-судинної хірургії:

— Раніше хірургія була драматичнішою, бо була висока смертність. У нас при аортокоронарному шунтуванні помирав кожен десятий. Зараз — один на сотню. В американців цифри гірші. За професіоналізмом наші фахівці не поступаються іноземцям.

Ігор Бураковський, 52 роки, голова Інституту економічних досліджень і політичних консультацій:

— Ринкову економіку побудували, хоч і недосконалу. Фундаментальні речі закладені: економіка базується на приватній власності, поширилося споживче кредитування. Діють компанії, які оперують цінними паперами, фінансують великі проекти і розміщують свої акції на міжнародних фондових ринках.

Микола Кульбіда, 56 років, начальник Українського гідрометцентру:

— Дуже мало країн у світі мають своїх синоптиків, агрометеорологів і гідрологів. В Україні таких спеціалістів готують на географічному факультеті Київського університету Шевченка й метеорологічному факультеті Одеського екологічного університету.

Зараз ви читаєте новину «Чим пишатися українцям?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі