четвер, 13 серпня 2009 18:30

Чи можлива війна між Україною та Росією?

Андрій Курков, 48 років, письменник:

— Продовжиться політична боротьба і суперечки, а якихось військових дій не буде. Учора мені телефонували з російської служби Бі-Бі-Сі щодо утисків російської мови. Я сказав, що, як і раніше, відсотків 80 усіх газет і 90 телерадіоканалів виходять в Україні російською.


Ольга Сумська, 42 роки, актриса:

— Боже борони, до війни ніколи не дійде! Це суто політичний піар, не більше того. Зараз по всіх телеканалах тільки й говорять про позицію Партії регіонів у цьому питанні. Хоча в нас є деякі перекоси з російською мовою. Ось мене, як матір, бентежить, що моя дочка англійську вивчає з першого класу, а російську буде тільки з п"ятого.


Анатолій Яківець, 46 років, директор агрофірми

 "Відродження" в селі Балясне Диканського району Полтавщини:

— Може дійти до того. Не зараз, так у 2017 році, коли Росія має вивести з Криму свій флот. Росіяни тільки чекають якоїсь зачіпки. Вони, особливо москвичі, вороже щодо нас настроєні. Вважають, що Україна не може бути самостійною. Досі звуть її Малоросією. Сам я офіцер запасу. Якщо накажуть — піду воювати.


Борис Нємцов, 49 років, голова Союзу правих сил Росії:

— Яка війна? Забудьте! Війни не починаються з відкритих листів. Хіба рік тому хтось писав до Саакашвілі? Жанр відкритих листів не характерний для керівників держав. Їх пишуть правозахисники, опозиціонери, щоб викликати увагу громадськості. Державні діячі мають знаходити інші канали спілкування — через телефони, перемовини, посередників. Це свідчить, що Медведєв не хоче чи не може вирішувати проблеми через відсутність реальної влади. Це виглядає як кидання піском ображеного хлопчика.

Зараз ви читаєте новину «Чи можлива війна між Україною та Росією?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі