пʼятниця, 10 січня 2014 07:30

Божий іспит для Віктора Януковича

Божий іспит для Віктора Януковича

На зустрічі з новопризначеними керівниками райдержадміністрацій Віктор Янукович заявив, що Майдан посланий українцям самим Богом.

— Господь Бог нам дав цей іспит, — каже президент.

Він вважає себе набожною людиною. Тому на релігійні свята ходить до храмів, привселюдно хреститься, їздить до найбільшого православного монастиря на горі Афон у Греції.

Між тим у заповідях Божих, написаних людьми у Біблії, сказано: "Не згадуй ім'я Господа твого даремно".

Але за історію людства це робили мільйони разів. Під іменем Христа європейські лицарі здійснили три хрестові походи в Палестину для визволення гробу Господнього. Їх благословляв на це Папа Римський. Походи супроводжувалися військовими битвами з мусульманами, тобто взаємною різаниною. Та хіба цьому вчив Ісус, який проголошував: "Любіть ворогів ваших"?

Утім, мусульмани не залишалися в боргу, знищуючи "невірних", тобто всіх, хто не визнавав Аллаха. Релігійні війни в середні віки забрали мільйони людських життів. "Свята інквізиція" католицької церкви, замість навернення єретиків до віри через проповідь, знищувала їх фізично. Подібні організації діяли в ісламі, буддизмі, іудаїзмі, протестантизмі тощо. І все це творилося в ім'я Господа.

Але досі ніхто із земних істот ще не дав універсального тлумачення Всевишнього. Середньовічний італійський філософ Джордано Бруно казав, що Бог — це принцип існування Природи. Зірки і планети він вважав живими істотами. За це святі отці спалили його живцем на вогнищі. Німецький учений Карл Лейбніц писав, що у Бога нема потреби звертати увагу на якусь там Землю — мікроскопічну частинку Космосу. Мовляв, він запустив механізм саморегулювання та саморозвитку Всесвіту і не опікується конкретними планетами чи живими істотами. Для цього у нього є небесні помічники — ангели, архангели, святі угодники тощо.

— Я вірю в Бога як у поняття, — сказав в одному з інтерв'ю російський академік Сергій Капиця. — Це одне з породжень нашої культури — як таблиця множення або таблиця Менделєєва.

Він вважав, що людина створила Бога, а не Бог людину. Хоча мільйони віруючих розуміють Всевишнього як істоту, наділену такими ж формами і якостями, як людина, тільки безгрішну, всепроникну та всевидящу.

Сучасна наука біоенергетика стверджує, що Бог-Творець — це 96-вимірний енергетичний центр Всесвіту, який постійно випромінює елементарні частинки нейтрино, що миттєво розносять усю інформацію по Всесвіту. Людина не може в принципі осмислити Бога, бо вона присутня тільки в семи вимірах.

— Я є шлях, істина і життя, — говорив Ісус апостолам.

Ця зовні проста формула дуже багатогранна. Тобто жити в Господі означає бути вірним своєму життєвому шляху в пошуках істини і творити добро для всіх, хто поруч.

Французький філософ Поль Гольбах якось зауважив, що жоден Бог нічого не поробить із тією людиною, яка настільки безрозсудна, що нехтує громадською думкою, ігнорує правила пристойності, зневажає закони і прирікає саму себе на ганьбу та прокльони. А будь-яка розсудлива людина легко зрозуміє, що на цьому світі пошана й любов ближніх потрібні для власного щастя, і що для всіх, хто шкодить собі своїми пороками та накликає на себе презирство суспільства, життя стає болісним тягарем.

Тож привселюдно молитися і їздити по монастирях, жертвувати на них мільйони вкрадених у свого народу грошей — це ще не набожність. Наблизитися такими вчинками до Бога неможливо. Для цього треба стати безгрішним або святим. Інакше Господь посилатиме тобі нові й нові майдани.

Зараз ви читаєте новину «Божий іспит для Віктора Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі