середа, 08 грудня 2010 07:30

Білоруські газети пишуть про вакансії доярок

Перше, що впадає в око в аеропорту "Мінськ-2", — брак реєстраційних бланків. Документ, який би засвідчував перебування у столиці Білорусі, видавали порціями. Спочатку забезпечили ними футболістів київського "Динамо", з якими ми прибули на матч Ліги Європи. А потім згадали й про журналістів.

Друге враження — добра якість білоруських доріг. З нашими не порівняти. І центр Мінська вночі освітлюють краще, ніж Києва. Я вже починаю вірити в перемогу соціалізму, коли дізнаюся ціну одномісного номера в 4-зірковому готелі "Мінськ" — 1100 грн на наші гроші. Помешкання невеликі, але затишні. А головне — з повсюдним бездротовим доступом до інтернету.

19 грудня у Білорусі обиратимуть президента. Після 16 років владарювання Олександра Лукашенка ніхто не сумнівається, що він набере ним-таки обіцяні 70–75% голосів у першому турі. Хоча, за оцінками моїх мінських друзів, його підтримують не більше 20% білорусів.

— Усе одно ви живете краще, — після 10-хвилинної паузи говорить мінський таксист, коли везе мене до готелю. — На своїй роботі я плачу 250 доларів податку на місяць. В Україні — 100 доларів на квартал. Відчуваєте різницю?

У наших тюрмах сидять генерали, полковники

Шофер, виявляється, щойно вийшов із в'язниці у Володарці. Сидів чотири з половиною місяці після дорожньо-транспортної пригоди.

— Чотири засідання касаційного суду пройшли, доки мене виправдали. У наших тюрмах сидять генерали, полковники. Усе тому, що не виконали наказу президента і не посадили людей, яких він звелів "закрити".

Мій білоруський друг розповідає, що опозиція у країні дріб'язкова.

— Лукашенко дав одному з опозиціонерів півгодини ефіру. Так той давай жартувати — зима настала, авто потребує іншого "взуття". Навіщо нам лисі шини? — натякає на голову президента. — Ну що з такого кандидата візьмеш?

Мій друг голосуватиме за чинного главу держави. Йому подобається стабільність та порядок, пенсія 300 доларів. Доярка на приватній фірмі може заробити і 360. Оголошення про вакансію оператора машинного доїння я вичитав у свіжій місцевій газеті. Здається, доярки теж становитимуть партію підтримки Лукашенка.

Зараз ви читаєте новину «Білоруські газети пишуть про вакансії доярок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі