вівторок, 10 квітня 2012 09:31

Багатство залежить від уміння будувати плани й розвиватися

 

Росіяни, ізраїльтяни та українці найбільше серед європейців переконані, що багатство важливе в житті. Вони очолили список 27 європейських народів за ставленням до заможності.

— Українці, як і громадяни всіх пострадянських територій, сьогодні думають так: учора ми були бідні, а тепер маємо жити багато, тобто мати великі гроші й достаток, — коментує результати дослідження український письменник Андрій Кокотюха, 41 рік. — Можливо, у нас могло бути чимало грошей, якби ми навчилися їх правильно витрачати. Наприклад, потрапляє до рук українця сакральний мільйон доларів, про який усі мріють. Імовірно, він не зможе витратити кошти так, щоб вони працювали на нього. Українець одразу накупить собі багато смачної їжі. Потім — дорогий телефон, іншої розкоші. Зрештою, він усе одно залишиться бідним. Наші люди в кредит беруть дорогі машини, бо вони є символом багатства і достатку. Але це лише символ, а не статок. У насправді заможних країнах Європи так ніхто не поводиться.

Найбайдужішими до грошей є громадяни країн, які дисципліновано платять податки, не крадуть фільми з інтернету. Вони знають, що їхні відрахування підуть на благоустрій і розвиток держави. Ці люди вважають себе багатими тому, що кожен упевнений у завтрашньому дні. Європейці ще й намагаються економити. Наприклад, не купатися у ванні, а приймати душ, чи сортувати сміття. Якщо це робити з розумом, то на непотребі можна заробити досить великі гроші. І тоді людина, яка це втілить, не використовуватиме ці кошти для вирішення одномоментних проблем. Їх слід навчитися вкладати в розвиток. Бо справжнє багатство — це вміння будувати плани й розвиватися, а не заздрити сусіду через нову машину.

Зараз ви читаєте новину «Багатство залежить від уміння будувати плани й розвиватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі