понеділок, 13 травня 2013 06:15

"З Богом треба відносини якісь встановлювати"

Автор: фото: Інна ІЩУК
  Бізнесмен Сергій Гладких заварює ізраїльський чай на кухні. Має колекцію напоїв. Привозить їх з кожної відпустки. Разом із родиною живе у трикімнатній  квартирі в Черкасах
Бізнесмен Сергій Гладких заварює ізраїльський чай на кухні. Має колекцію напоїв. Привозить їх з кожної відпустки. Разом із родиною живе у трикімнатній квартирі в Черкасах

— Торгівлю починала жінка, а я займався будівництвом. Потім Іра поскаржилася, що не дуже ладиться, став допомагати. Довелося залишити будівництво. Почали разом літати до Туреччини за товаром, — каже підприємець 45-річний Сергій Гладких. Він співвласник центру розвитку індустрії краси "Б'юті трейд" у Черкасах. Центр містить 10 магазинів одягу, взуття й аксесуарів, студію краси "Єва". 2010-го Гладких став депутатом Черкаської міської ради, позапартійний.

— Мали спочатку один відділ у торговельному центрі. Потім зрозуміли, що просто продавати — це бути як усі. Почали навчати продавців іміджмейкерству. У нас вони не просто консультанти, можуть створити людині образ. Зараз будемо закривати два магазини в "Хрещатик-сіті", бо самі собі створюємо конкуренцію.

Підприємець із родиною живе в трикімнатній квартирі на вул. Ільїна. З другою дружиною 43-річною Іриною побралися 14 років тому. Мають спільних дітей — 13-річного Владислава і 4-річну Софію. Ще є дві доньки від попередніх шлюбів подружжя. 25-річна Анна працює комерційним директором у сімейній компанії. 19-річна Олександра навчається у Санкт-Петербурзі на програміста.

Сергій Гладких запрошує на кухню, що поєднана з їдальнею та робочим кабінетом. Кухонні меблі з дуба робив його батько. Біля дверей на стіні — список справ на рік: святкування днів народження, поїздка в Буковель, щомісяця похід у кіно з молодшими, романтичний обід, спільний обід з усіма дітьми, сауна, виїзд на природу, вечірні прогулянки щотижня.

— Чаїв у мене купа, — відкриває одну з шафок. — Турецький, єгипетський, закарпатський. О, зроблю ізраїльський. — Замість цукру додає мед. Чай подає у сувенірних чашках із Єгипту. — Щороку десь подорожуємо. Були в Угорщині, Австрії, Німеччині, Італії, Туреччині, Єгипті, Ізраїлі.

Вікно над робочим столом закрите чорними жалюзі.

— Привіз їх із Польщі років 10 тому. Тоді в нас ще такого не продавали. Вони й зараз, як нові, — показує квартиру. У коридорі невелика комірчина облаштована під гардероб Сергія. Там висять костюми, сорочки. Має одну вишиванку.

— Усе купує дружина. Набирає додому, я переміряю, — говорить бізнесмен. У цей час до квартири заходить хатня робітниця Ольга. — Ось і генеральний директор по квартирі, — усміхається Гладких. — Дружині ніколи займатися господарськими справами, але їсти готувати вона любить. Інколи навіть просить Олю підготувати продукти, а вона все сама зварить. Моя улюблена страва, яку готую сам, — смажена картопля. Спочатку всі кричать, що це шкідливо, але потім за вуха не відтягнеш. Люблю, коли жінка варить борщ.

Йдемо до вітальні. Тут великий м'який куточок. Під вікном — домашній кінотеатр. Камін заставлений м'якими іграшками. Біля входу до спальні висить плакат із переліком цілей на 2013-2018 рік: щоденна спільна молитва 30 хв., щодня спілкуватися 30-50 хв. про події та свої почуття, погасити кредити в банку, збудувати будинок у селі Свидівок. Одну зі стін кімнати займають полиці з книжками — з бізнесу й церковною літературою. Родина Гладких ходить до протестантської церкви. Двічі на тиждень відвідують богослужіння.

— Раніше я був тотальним атеїстом. Думав, що люди, які ходять до церкви, слабкі й зашорені. У Польщі походив до костьолів. Зрозумів, що люди, пропитані вірою — це інші люди. Почав читати Біблію, з'явилися запитання. Зрозумів для себе, що Бог є. З ним треба відносини якісь встановлювати.

Сергій Гладких дістає білий ватман із кресленнями котеджного містечка на 25 будинків. Каже, що хоче звести дім для родини.

— Називатися це буде "Перлина Черкас". До 2008 року все будувалося. Я брав землі, кредити. Зараз усі проекти заморозилися, гасимо борги перед банком. Доки не розберуся з кредитами, не можу почати будівництво.

8 тисяч гривень щомісяця витрачає Сергій Гладких на благодій-ність. До цієї суми входить десятина, яку віддає на церкву. Вважає, що це захищає бізнес.

Зараз ви читаєте новину «"З Богом треба відносини якісь встановлювати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі