четвер, 12 листопада 2009 18:28

Сміття гниє біля санстанції

Автор: фото: Віталій ІВАНЧЕНКО
  Обабіч тротуару на вулиці Громова у Черкасах  лежать гори сміття. Його не вивозять уже місяць
Обабіч тротуару на вулиці Громова у Черкасах лежать гори сміття. Його не вивозять уже місяць

Тонни сміття лежать обабіч тротуару на вул. Громова в Черкасах. Зграї ворон розгрібають непотріб. Сморід чути за сотню метрів. Неподалік дитячий будинок, міська санепідемстанція.

— Уже з місяць не вивозять гадость, гидко пройти, — каже молода жінка, котра везе в колясці дитину. — Марлеві пов"язки треба одягать, бо тут і чума може буть, і халєра.

— Це не наша парафія, — каже головний санітарний лікар обласного центру Василь Загородній. — Для наведення порядку на території міста, контролю за вивезенням сміття при міській раді створена муніципальна інспекція, до неї й звертайтеся.

— Вивезенням сміття з вулиці Громова займалося ремонтно-експлуатаційне управління-6, — каже інспектор муніципальної інспекції Володимир Волинець, 52 роки. — Лише за цей рік я виписав два десятки штрафів по 108 гривень цьому РЕУ. Там розводять руками — не вистачає коштів. Сміття вивозять, але із запізненнями.

Ремонтно-експлуатаційні управління та інспекція, що їх контролює, є муніципальними службами.

— Свої ж на своїх накладають штрафи, — кажуть в інспекції.

Черкаси посіли шосте місце за благоустроєм

На розі вул. Пушкіна й Благовісної теж величезний смітник. Контейнери переповнені. Люди кидають непотріб поряд із ними. В одному палицею риється літня жінка. У засмальцьовану торбу кладе хліб, лушпиння картоплі.

— Це найкращий смітник у місті, — каже. — Завжди козочкі шось найду.

Минулого року Черкаси посіли шосте місце серед обласних центрів України за благоустроєм. В області найкраще комунальні служби працюють у Чигирині, Катеринополі, Умані.

— В усіх фінансові проблеми, але одні їх вирішують, інші нарікають. Окремі міста на конкурси по благоустрою навіть заявки не подають, — говорить Володимир Ромашов, 50 років, заступник начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

— Якби проводився рейтинг найбрудніших міст, то я вибрав би Смілу, — каже 42-річний Петро Меленчук із Черкас. — По вулиці Уманській, неподалік автостанції, роками лежали гори сміття. І це ж центральна вулиця!

Цьогоріч наприкінці літа муніципальна інспекція Сміли склала графік щоденних чергувань біля несанкціонованих смітників. Викидати непотріб люди перестали.

Зараз ви читаєте новину «Сміття гниє біля санстанції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі