понеділок, 03 грудня 2012 16:09

Зимою у чоловіків розвиваються простатит і безпліддя

Зимою у чоловіків розвиваються простатит і безпліддя
Фото: mediprofplus.com.ua

Взимку до урологів чоловіки на 30-40% звертаються частіше ніж влітку. До лікаря йдуть через застуду статевих органів. Найчастіше простуджуються власники автомобілів, де є сидіння з підігрівом.

"Поки їде, сидить, як на печі, вискочив з машини — вітром, морозом обдало й через кілька днів у мене в кабінеті",- каже лікар-уролог компанії "Медісвіт" Михайло Трофімов, 42 роки.

Вистачить вийти на заправці, за кавою, в офіс, магазин. Від різкого перепаду температури запалення статевих органів починається швидше ніж від тривалого перебування на холоді.

Найбільш небезпечні сидіння зі шкіри. Вони добре проводять тепло і тіло максимально розігрівається. Через зайве тепло в машині чоловік не тільки швидко простуджуються виходячи з неї, а й наражає себе на безпліддя.

"Максимально допустима температура сперматогенезу 22-23?С. Якщо чоловік буде у гарячішому, рух сперматозоїдів стає млявіший. Також не рекомендую зловживати гарячими ваннами, саунами й банями".

Найкращі сидіння із ступінчастою системою підігріву. Вранці ввімкнути обігрів на максимум, а коли сидіння нагріється, поставити терморегулятор на мінімум нагріву, до 20?С.

"20 тепла — це "природна" температура для чоловічого організму. Не захворіє, навіть якщо доведеться раптово вийти з машини на холод".

Тим водіям, у яких авто без підігріву сидінь або він не ступінчастий,  Михайло Трофімов радить купити килимок з овчини, або зробити його із складеного вчетверо шматка верблюжої ковдри.

 

Зараз ви читаєте новину «Зимою у чоловіків розвиваються простатит і безпліддя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі