пʼятниця, 24 травня 2024 04:23

Байдена не буде на саміті миру в Швейцарії - Bloomberg

Байдена не буде на саміті миру в Швейцарії - Bloomberg
Джо Байден не збирається їхати до Швейцарії. Фото: ВВС

Президент США Джо Байден, ймовірно, пропустить Глобальний саміт миру в Швейцарії.

В ці дні має відбутися запланований захід зі збору коштів на передвиборчу кампанію в Каліфорнії, який він має відвідати разом із Джорджем Клуні, Джулією Робертс та іншими зірками, пише Bloomberg.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче просунутися на сході Україні і зірвати саміт миру - ставка

Кілька лідерів G-7 планують приєднатися до заходу, однак ані Байден, ані віце-президентка Камала Гарріс його не відвідають.

За графіком президента, Байден вилетить із зустрічі G-7 на півдні Італії до Лос-Анджелеса для збору коштів. Окрім Клуні та Робертс, до нього збираються приєднатися колишній президент Барак Обама та телеведучий Джиммі Кіммел.

Глобальний саміт щодо миру в Україні має відбутись у Швейцарії 16-17 червня. У цій конференції мають взяти участь до сотні країн. Росії там не буде, натомість має бути російська опозиція.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що це фактично перший реальний шанс розпочати відновлення справедливого миру.

Близько 70 країн візьмуть участь у Глобальному саміті миру на тому чи іншому рівні, включаючи таких лідерів, як прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда.

Зараз ви читаєте новину «Байдена не буде на саміті миру в Швейцарії - Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі