середа, 26 червня 2024 04:55

Спецтема: Війна Росії проти України

США хочуть відправити в Україну військових підрядників - CNN

США хочуть відправити в Україну військових підрядників - CNN
США можуть відправити військових підрядників в Україну. Фото: Мілітарний

Сполучені Штати хочуть зняти фактичну заборону на розгортання американських військових підрядників в Україні.

Це допоможе українським військовим обслуговувати і ремонтувати надані США системи озброєнь, пише телеканал CNN із посиланням на чотирьох поінформованих американських посадовців.

Рішення наразі обговорюється і не отримало остаточного схвалення президента США Джо Байдена.

В разі схвалення Пентагон уперше з 2022 року зможе укладати контракти про розміщення американських підрядників в Україні, які допомагатимуть із ремонтом техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США таки обмежили для України удари по РФ - ЗМІ

Американські компанії, які братимуть участь у тендерах, повинні будуть розробити надійні механізми зменшення загроз для своїх співробітників в Україні, зазначає джерело видання.

Надану США військова техніка, яка зазнала значних пошкоджень у боях, доводиться вивозити з країни до Польщі, Румунії чи інших країн НАТО для ремонту, а цей процес займає багато часу.

"Винищувачі F-16, як очікується, потребуватимуть регулярного ремонту після того, як Україна почне їх використовувати", - зазначається в статті.

Прибуття західної військової допомоги полегшило Україні захист своїх позицій, але поки що не має вирішального ефекту.

Росія значно переважає в живій силі та вогневій потужності і, ймовірно, продовжуватиме наступ більшу частину року, зазначають експерти.

Зараз ви читаєте новину «США хочуть відправити в Україну військових підрядників - CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі