понеділок, 25 вересня 2006 14:26

Віагра викликає безсоння у чоловіків

Винахід віагри свого часу став справжнім проривом в науці і, що найважливіше, допоміг налагодити інтимне життя багатьом нещасним парам. Крім цього, були знайдені інші лікарські властивості. Зовсім недавно, наприклад, учені виявили, що препарат допомагає не тільки в інтимних справах, але й в спортивних досягненнях. А ще раніше було встановлено, що чоловічі пігулки здатні впоратися із серцевими проблемами.

Проте з часом у віагри почали знаходити все більше і більше побічних ефектів. Як виявилось, препарат може порушити сон, причому, на жаль, не тільки завдяки прямому ефекту, на який і розраховані ліки. Всього одна доза віагри може значно посилити безсоння і навіть призвести до трагічних наслідків.

У чоловіків, страждаючих безсонням, прийом цього препарату може викликати порушення сну, відомого під назвою "апне". У цьому випадку ускладнюється доступ кисню до життєво важливих частин тіла, що може спричинити різні хвороби, або навіть смерть.

Апне зустрічається у чоловіків значно частіше, ніж у жінок; супутниками цього порушення сну є хропіння і безсоння. Воно виявляється в раптовій зупинці дихання на 10 секунд або більше. Крім того, лікарі вважають, що апне вносить свій негативний внесок у виникнення еректильної дисфункції.

У проведеному бразильськими ученими експерименті прийняли участь 14 чоловіків, страждаючих одночасно еректильною дисфункцією і безсонням. Частина з них прийняли 50-міліграмову дозу віагри, а іншій частині дослідники вручили плацебо - "пустушку", зовні схожу на оригінальний препарат. Після прийому ліків у чоловіків під час сну брали різні аналізи, зокрема заміряли рівень кисню в крові.

Результати експерименту показали, що єдина доза віагри значно понизила рівень кисню в організмі сплячої людини. Крім того, у чоловіків, які прийняли препарат, був неспокійний сон. Дослідники зафіксували набагато більше зупинок дихання протягом ночі.

Втім дослідники з університету Сан-Пауло говорять, що це всього лише попередні дані, а експеримент проводився з невеликою кількістю учасників. Для того, щоб говорити напевно про цей побічний ефект відомих ліків, потрібно провести нові досліди. Проте на сьогоднішній день точно відомо, що даний побічний ефект може викликати головні болі і нежить, а також набагато серйозніші проблеми на зразок прогресуючої сліпоти, повідомляють ПОДРОБНОСТИ.UA.

Зараз ви читаєте новину «Віагра викликає безсоння у чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі