понеділок, 29 квітня 2024 19:15

Які продукти провокують появу прищів на обличчі: це не смажена їжа

Які продукти провокують появу прищів на обличчі: це не смажена їжа
Деякі продукти здатні провокувати появу прищів на обличчі Фото: pinterest

Прищі, висипання, почервоніння на шкірі можуть бути наслідком вживання деяких продуктів.

Тут не йдеться про жирні або смажені у фритюрі страви. Всупереч поширеній думці, вони прищів не викликають, каже дерматолог Мелані Палм.

А ось продукти, що мають високий глікемічний індекс, цілком здатні на таке, як стверджують у Медичній школі Гарвардського університету.

У першу чергу, до них відносяться рафіновані вуглеводи та цукор. Така їжа швидше виділяє глюкозу, внаслідок чого у крові різко піднімається рівень цукру. Стрибки цукру, у свою чергу, можуть запустити безліч різноманітних процесів в організмі, серед яких і ті, що відповідають за вироблення шкірного сала.

Як результат - пори закупорюються та утворюються прищі, вважає дерматолог Дженніфер Чвалек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не можна видавлювати прищі на обличчі - пояснення косметолога

З фахівцем згоден і дерматолог Джошуа Цайхнер, який упевнений, що велика кількість цукру активує деякі процеси, що відбуваються в кровотоку, а вони вже призводять до запалення шкіри.

Крім уже названих продуктів, лікар закликає відмовитися і від вживання коров'ячого молока, особливо знежиреного. Він також пов'язує його з проблемами зі шкірою.

Часто люди соромляться червоного обличчя під час тренувань у спортзалі. Зіркова тренерка Аніта Луценко пояснила, від чого виникає почервоніння і чи треба через це панікувати. За її словами, при тренуванні тіло перегрівається. Вихід тепла відбувається через шкіру. Відповідно, розширюються капіляри.

Зараз ви читаєте новину «Які продукти провокують появу прищів на обличчі: це не смажена їжа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі