четвер, 13 вересня 2012 11:58

У Нью-Йорку на подіумі босоніж дефілювала найстаріша модель

На Тижні моди у Нью-Йорку на подіум вийшла американська модель 81-річна Кармен Делль'Орефайс. Жінка узяла участь у показі колекції Будинку моди "Марімекко".

У 2000 році вона потрапила до Книги рекордів Гіннеса, як "подіумна модель з найдовшою кар'єрою".

"Ми запросили на свій показ модель, яка завойовує подіум уже 63 роки, - каже дизайнер Нюра Нінікоскі. - Кармен 81 рік, але ніхто не дає їй і шестидесяти. Такі жінки, як вона не старіють. Кармен - єдина модель, яка не вдавалась до пластичних операцій. У неї все справжнє — сиве волосся, зморшки під очима та навколо шиї. На прохання креативних директорів показу вона дефілювала босоніж".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кензо намалював українку в кімоно

Кажуть, Кармен перед показом на прохання дизайнерів зняла свої рукавиці. У них ходить вже 5 років, аби приховати, як сильно постаріли її руки. Жінка не робить пластичних операцій, не вживає м'яса. Щодня відвідує спортзал.

"Я народилась у сім'ї, в якій вічно бракувало грошей. Коли взимку не було що їсти, мама віддала мене в інтернат. Стати моделлю мені запропонували у 14 років на зупинці. Я пропустила автобус, який ходить раз на 2 години, але не шкодую, бо після того моє життя круто змінилося. Щотижня заробляла по $ 60. На ті часи це було як зараз тисячу доларів. Я почала утримувати власну сім'ю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найстаріша українська студентка готується до випускного

Статки моделі оцінюють у $ 20 млн.

"У 47 років я почала сивіти. Сивина налякала мене більше, ніж зморшки. Хотіла пофарбуватися, але мене зупинив приятель фотограф Норман Паркінсон. Сказав: "Ви дуже приваблива старенька, я хочу вас знімати". У тандемі з ним ми працювали вісім років. Він фотографував мене для журналів і рекламних буклетів. Тоді пішла мода на сивих манекенниць. Дизайнери благали мене повернутися на подіум. Тепер теж є затребувність у сивих моделях".

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку на подіумі босоніж дефілювала найстаріша модель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі