понеділок, 27 травня 2024 07:05

Піддайтеся спокусам і змініть мислення: як легко почати займатися спортом

Піддайтеся спокусам і змініть мислення: як легко почати займатися спортом
Шість переконливих мотивацій, які допоможуть почати займатися спортомФото: pinterest

Розпочати займатись спортом може бути зовсім не просто, щоб це стало звичкою.

Щоб себе мотивувати, важливо дослухатись до цих порад, пише Long Island Spine Specialicts.

Змініть своє мислення

Якщо маєте проблеми зі спортивною мотивацією, вам потрібно дещо змінити ставлення до занять.

Поставте у пріоритет здоров'я, а не досягнення нереальних цілей. Тренування мають перш за все робити вас щасливими, сильними та здоровими, а не гальмувати ваше життя та засмучувати. І якщо ваші вправи сприймаються вами суто як негативні, настав час замінити їх на інші, які будуть подобатися вам більше.

Піддайтеся спокусам

Тут мова не про їжу. Ви можете побалувати себе красивим одягом для тренувань, і носіть його тільки у випадку, якщо ви насправді тренуєтеся. Або ж скачайте улюблену музику чи подкасти і слухайте їх винятково під час тренувань.

Ставте прості цілі

Регулярно займатися спортом - це постановка простих цілей, яких ви і справді можете досягти у короткі терміни. Не залишайте собі місця для виправдань, і не беріться за надто складні тренування, які ви насправді не можете виконати. Цілі мають бути реалістичними та досяжними.

Для початку ви можете поставити собі за мету займатися спортом 150 хвилин на тиждень - це нижня норма для дорослої людини. А коли це вже стане звичкою, поступово збільшуйте час занять.

Плануйте свої тренування

Щодня у графіку залишається не так багато місця для спорту. Якщо важко знайти час для спорту не шукайте собі виправдань. Натомість заплануйте його, як і будь-яку іншу важливу активність.

Спробуйте займатися тренуваннями вранці, щоб вправи стали першими у вашому списку справ.

Додайте силові тренування

Додавання силових тренувань до своїх спортивних занять може дати вам додаткову мотивацію. Учасники одного дослідження повідомили, що через 9 місяців після початку силових тренувань вони відчували більшу радість від занять спортом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Душ, детокс-смузі, чай: як привести себе до ладу після новорічної ночі

Будьте конкурентними

Немає нічого кращого для досягнення спортивних цілей, ніж група підтримки, яка вам допоможе. Та коли мовиться про фізичні вправи, конкуренція може спрацювати навіть краще.

Проте важливо слідкувати за тим, щоб ця конкуренція була здоровою.

Зрештою, ви можете змагатися навіть самі з собою - побиття власних рекордів та покращення здоров'я можуть бути єдиною мотивацією, яка вам потрібна.

Зіркова тренерка Аніта Луценко розказала, що потрібно робити, щоб мати плаский живіт і округлі сідниці.

Спортсменка назвала основні фактори, яких потрібно дотримуватися, щоб отримати ефективний результат.

Зараз ви читаєте новину «Піддайтеся спокусам і змініть мислення: як легко почати займатися спортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі