неділя, 22 серпня 2021 23:46

Чому у людей є спокуса випити алкоголю

Чому у людей є спокуса випити алкоголю
Як у людей виникає спокуса випити алкоголю. Фото: pixabay

Дослідники виявили у головному мозку клітини, які відповідають за рішення випити алкоголю.

Дослідження проводили на тваринах, які любили випити, пише Science Advances.

Спершу піддослідним щурам видавали спиртне при натисканні на певну кнопку. Потім разом з подачею алкоголю щури отримували удар струмом. Близько третини щурів продовжували тиснути на кнопку, попри розряди електрикою.

Невелика ділянка нервових клітин у мозку активізувалася перед натисканням на кнопку, за словами біологів. Ці клітини, розташовані у миндалеподібному тілі їхнього мозку, визначали різницю між умінням обмежувати себе і нездатністю зупинитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені назвали головні причини зменшення мозку

"Ми не уявляли, що така невелика група нервових клітин може нести настільки вирішальну роль в поведінці", – розповів професор психіатрії з Університету Лінчепінга Маркус Хайліг.

В Україні внаслідок вживання алкогольних напоїв 2020 року померли 2513 громадян. Найчастіше помирають від передозування спиртним і від вживання сурогатного алкоголю. У першому кварталі 2021 року від отруєння алкоголем померло 580 українців.

Зараз ви читаєте новину «Чому у людей є спокуса випити алкоголю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі