вівторок, 28 серпня 2007 15:14

Затримали підозрюваних у вбивстві Політковської

У понеділок генеральний прокурор Росії Юрій Чайка заявив, що в справі вбивства журналістки Анни Політковської затримано десять чоловік. Серед них є чеченці, які торгують на московському ринку, і представники російських спецслужб та органів внутрішніх справ.

— На жаль, у стеженні та зборі інформації про Політковську брали участь колишні та чинні співробітники МВС і ФСБ. Усі вони заарештовані, — зазначає Чайка.

Стали відомі імена безпосередніх виконавців убивства, за версією генпрокуратури. Це три брати-чеченці Тамерлан, Джабраїл та Ібрагім. Вони торгували на ринку рибою. Не мали особистих претензій до Політковської. Убити її, мовляв, погодилися за великі гроші. Зараз їх допитують. Адвокат одного з арештованих Мурад Масуєв уже заявив, що з його підопічних "вибивають" зізнання.

Замовників убивства журналістки, яке сталося 7 жовтня минулого року, не називають. Юрій Чайка каже, що слід веде за кордон. При цьому прозоро натякає на Бориса Березовського. Журналістку нібито вбили ті, кому була вигідна дестабілізація ситуації в країні.

Зараз ви читаєте новину «Затримали підозрюваних у вбивстві Політковської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі