вівторок, 19 листопада 2019 05:25

Заборонили спати на вулицях

В американському Лас-Вегасі бездомним заборонили спати на вулиці. Їх штрафуватимуть на суму до $1 тис., якщо в готелях є вільні місця. Лас-Вегас стане першим містом у США, де прийняли подібний закон.

Так хочуть боротися зі зростанням кількості безхатьків.

— Інакші правила застосовуватимуть у центрі міста, — каже поліцейський Лаєм Шмерс. — Там є нетверезі туристи. А в передмісті все буде строго. На околицях ситуація вийшла з-під контролю.

Раніше заборону приймали в Айдахо, Сан-Франциско і Сіетлі. Її визнали неконституційною.

— Не можна просто рахувати місця в готелях, — говорить правозахисник Кевін Естон. — Треба враховувати, скільки в місті нарко- й алкозалежних людей, ціни на оренду житла, скорочення робочих місць і велику кількість людей із психологічними проблемами. Але визнаємо, що кількість людей без даху над головою сягає критичної позначки. Втім, Лас-Вегас відкриває новий стадіон наступного року. Краще ці гроші відправили б на житло для бездомних.

Із початку листопада поліцейським дозволили арештовувати людей, які сплять, сидять або лежать на вулицях. З 1 січня за це можна буде штрафувати на $1 тис. чи заарештовувати на півроку.

У Лас-Вегасі понад 14 тис. бездомних. У притулках є місця для 300 людей.

Зараз ви читаєте новину «Заборонили спати на вулицях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі