неділя, 01 квітня 2007 17:08

За розмальовані плакати посадили на 10 років

Швейцарець Олівер Рудольф Юфер, 57 років, останні десять років жив у Таїланді. Проте місцевих законів, схоже, так і не вивчив. Особливо одного — що забороняє будь-яку образу чи негативні висловлювання на адресу короля Бхумібола Адулядея.

У грудні минулого року країна цілий тиждень святкувала 79-й день народження монарха. Тоді ж Юфер розмалював чорною фарбою п"ять плакатів із зображенням Адулядея. Це зафіксували камери зовнішнього спостереження. Злочинця заарештували і судили. Минулого тижня йому зачитали вирок — десять років ув"язнення.

Юферу загрожувало 75 років позбавлення волі — найдовший термін, який дають у Таїланді. Однак суд зважив на те, що обвинувачений визнав свою провину. Адвокат також пояснив, що швейцарець вчинив злочин, будучи напідпитку.

Бхумібол Адулядей — рекордсмен серед світових монархів. При владі він уже 60 років. Народ любить і поважає свого короля. Йдучи на роботу чи на офіційні святкові події, та й навіть удома таїландці носять жовті речі. Це колір королівської родини.

Олівер Рудольф Юфер став першим засудженим за образу таїландського монарха. Раніше за подібні правопорушення іноземців висилали з країни.

Зараз ви читаєте новину «За розмальовані плакати посадили на 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі