вівторок, 31 травня 2016 00:35

За посаду охоронця тюрми платили 25 тисяч євро

Результати тестів 88 кандидатів на посаду охоронців в'язниць Італії підробило мафіозне угруповання "Каморра". На 400 місць хотіли працевлаштуватися понад 8 тис. людей. Уряд оголосив про відкритий конкурс. Так хотіли уникнути корупції в тюрмах. Тести друкували в Неаполі. Власником поліграфічного підприємства є родич мафіозі. Відповіді передавали через навушники, браслети.

— На іспитах можна було влаштувати виставку шпигунських при­строїв і хитрощів, — каже Гвідо Переллі, поліцейський із Неаполя. — Мікронавушники, ручки з екранами. Один хлопець сидів і бубонів відповіді наперед. Із 3-годинним тестом упорався за 7 хвилин. Результати іспитів слід скасувати. Інакше ми потонемо в судових позовах і апеляціях.

Відповіді можна було купити за 25 тис. євро, встановила прокуратура.

— Ми з мамою вирішили заплатити, — каже 24-річний Ніколо Лібіні з Рима. — Я відповідав вимогам, але тестів боявся. Посада — непогана, а рівень безробіття — страшний. Тому хотів піти на цю роботу, аби не сидіти вдома. Витрачене відробив би за рік. Передавати мафіозі заборонені предмети чи виконувати їхні прохання не збирався. Хоча знаю — так хлопці заробляють ще дві зарплатні за місяць. Я хотів працювати більш-менш чесно. Зараз маю пройти переатестацію.

У Римі протестують близько 100 людей. Вони склали тести. Тамтешній мін'юст хоче влаштувати повторний іспит. Завдання друкуватимуть за кордоном.

7 700 членів "Каморри" відбувають покарання у в'язницях.

Зараз ви читаєте новину «За посаду охоронця тюрми платили 25 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі