вівторок, 06 листопада 2007 18:10

За образу солдата церква заплатить 10 мільйонів

"Спасибі, Боже, за загиблих солдатів", "Твоє місце в пеклі" — з такими плакатами віряни баптистської церкви Вестборо в американському місті Топека, штат Канзас, прийшли на похорон морського піхотинця Метью Шнайдера. Він загинув торік у березні в Іраку.

Батько загиблого солдата Альберт Шнайдер подав на церкву до суду за те, що вона пікетувала похорон його сина. Суд постановив: лідер общини Фред Фелпс та 70 прихожан повинні сплатити родині $10,9 млн.

Віруючі під час та після свого пікету стверджували, що смерть піхотинця Шнайдера та решти солдатів у Іраку стала Божою карою за терпимість американців до гомосексуалізму.

Суд постановив, що за їхні дії та висловлювання під час похорону вони мають виплатити $2,9 млн штрафу та $8 млн компенсації за моральні збитки й втручання в особисте життя. Адвокат християн-фундаменталістів заявив, що такий штраф набагато перевищує прибутки його підзахисних і призведе до їхнього банкрутства. Присяжні не зважили на ці аргументи й не пом"якшили вироку.

Баптисти заявили: суд порушує їхнє право на свободу слова. Лідер церкви Фред Фелпс каже, що збирається оскаржити вирок в апеляційному суді. Він упевнений, що у вищій інстанції вердикт скасують.

Зараз ви читаєте новину «За образу солдата церква заплатить 10 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі