понеділок, 26 березня 2007 16:51

За найкращу бороду змагалися 200 учасників (Фото)

Автор: фото: REUTERS/Alex Grimm
  На чемпіонаті світу на найкращу бороду, який проходив у німецькому селищі Шьомберг, 200 учасників змагалися у 17 категоріях
На чемпіонаті світу на найкращу бороду, який проходив у німецькому селищі Шьомберг, 200 учасників змагалися у 17 категоріях

— Раніше борода була символом чоловічої мужності та сили, — стверджують члени "Клубу вус та борід" із німецького селища Хезель. — Нині це символ чоловічої краси, як макіяж у жінок.

Цього року "Клуб вус та борід" брав участь у черговому чемпіонаті світу на найкращу бороду. Схожих клубів у різних країнах Європи та США — щонайменше 40. Змагання проходило в німецькому селищі Шьомберг. Приїхали близько 200 учасників. Були представники з Індії, Австралії, Албанії та Тунісу. Ім"я переможця та приз, який він отримає, поки що не відомі.

Правила на чемпіонаті досить суворі. Учасники змагаються в 17 категоріях. Серед них "Природні вуса", "Англійський стиль", "Далі" та "Вільний стиль", "Природна козлина", "Мушкетер", "Ґарібальді". Зранку всі бородані й вусачі обирають свій стиль, а згодом з"являються перед сімома суддями.

Три роки тому в змаганні вперше взяли участь американці. Їхня команда була вражена тим, наскільки серйозно ставилися судді до оцінювання. Чоловіки презентували свої бороди, сподіваючись вразити оригінальністю. Натомість усвідомили, що рослинність на обличчі має відповідати вимогам окремої категорії. Протест проти рішення суддів означає дискваліфікацію.

У день змагань учасники прокидаються на світанку, щоб зробити зі своєї бороди витвір, гідний нагороди. Дехто так хвилюється, що не спить уночі. Більшість обирають вільний стиль, бо можуть робити все, що завгодно. Торік переможцем став німець, який свою бороду перетворив на вітряний млин на березі річки. Для цього він використав 400 г гелю.

Найчастіше в чемпіонатах бороданів перемогу одержують учасники з Німеччини, які й започаткували змагання.

— Ми просто найкраще розуміємося на стилі, — пояснює екс-чемпіон світу Юрґен Буркхардт.

Зараз ви читаєте новину «За найкращу бороду змагалися 200 учасників (Фото)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі