вівторок, 18 жовтня 2016 00:50

В'язнів не годують чотири тижні

У в'язницях Венесуели засуджені перебувають на межі голодної смерті. Про це свідчать кадри з тюрми міста Сан-Хуан-де-лос-Моррос. Один з арештантів зняв співкамерників на відео, яке виклав в інтернеті. Чоловіки вкрай виснажені.

— Подивіться на мене, подивіться на стан, у якому ми перебуваємо. Ми — живі скелети. Нам необхідні ліки, інакше не виживемо. Допоможіть, брати. Ми не хочемо помирати. Всі заслуговують на другий шанс, — благає один з ув'язнених. Другий не має сил підвестися. Кажуть, у тюрмі вже помер від виснаження чоловік.

Поліція заблокувала постачання продовольства, медикаментів і води для арештантів, припускають місцеві ЗМІ. Родичі в'язнів вимагають від посадовців втрутитися.

— Харчі ділять в управлінні міста, — каже Ізабелла Енріке, дружина 34-річного засудженого за крадіжку. — Трохи передають у школу, трохи — в лікарню. Більшість розкрадають. Мій Родріго не їв нормально вже чотири тижні. Я принесла йому суп, але його відібрали інші в'язні. Каже, ловили мишей у камері та їли їх. Але зараз і тих нема. Ми вдома теж голодуємо. Але хоч якось можемо дістати харчі. Я не знаю, як йому допомогти. В управлінні мені відповіли, що зеки не заслуговують ситого життя.

Венесуела виснажена економічною кризою через політику влади й падіння цін на нафту. У магазинах немає продуктів, ліків і предметів першої необхідності.

Зараз ви читаєте новину «В'язнів не годують чотири тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі