середа, 15 червня 2011 00:15

Другий за рік землетрус стався у Крайстчерчі

Два землетруси магнітудою 5,2 та 6 балів сталися в Крайстчерчі, другому за населенням місті Нової Зеландії. Понад 40 людей травмувалися. Рятувальники евакуювали сотні осіб із домівок та магазинів. Близько 50 тис. будинків залишилися без електрики. Побоюються нових, сильніших поштовхів. Землетруси почалися восени 2010-го. У лютому 2011-го вони зруйнували центр міста. Тоді загинула 181 людина.

Останні випадки менш руйнівні, бо епіцентр перебував за 11 км від міста, на глибині 12 км. Але поштовхи у цій місцевості спричиняють розрідження ґрунтів, коли споруди й автівки на дорогах провалюються під землю. Прем'єр-міністр країни Джон Кі заявив, що тисячі жителів Крайстчерча мають залишити домівки.

— Наш будинок списали після 1 лютого. Ми вирішили залишитися. Тепер, після останніх поштовхів, у нас ці розрідження скрізь, — розповідає місцевий 47-річний Берні Сміт. — Просіла підлога, стіни завалюються, каналізація зруйнована. У домі смердить. Ми не повернемося сюди. Їдемо до доньки у Волтем, передмістя Крайстчерча.

Зараз ви читаєте новину «Другий за рік землетрус стався у Крайстчерчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі