середа, 11 листопада 2009 18:51

Воротар збірної Німеччини кинувся під потяг

10 листопада воротар збірної Німеччини з футболу 32-річний Роберт Енке наклав на себе руки — кинувся під швидкісний потяг. Три роки тому він утратив доньку, 2-річну Лару. Друзі кажуть, Роберт тяжко переживав її смерть.

У вівторок футболіст не прийшов на тренування. Наставник та колеги по команді "Ганновер" кілька разів телефонували йому на мобільний. Той був вимкнений.

— Ми почали хвилюватися. Я подзвонив його дружині Терезі й сказав, щоб вона їхала шукати його, — розповідає агент голкіпера Йорг Неблунг. — Повідомили в поліцію.

За кілька годин автівку Енке знайшли біля залізничного переїзду. Він лишив її відчиненою. Вийшов на колію, пройшов близько 100 м і потрапив під швидкісний потяг. Машиніст бачив людину, ввімкнув аварійні гальма, але поїзд їхав занадто швидко — 160 км/год.

— Ми всі шоковані. Роберт очевидно наклав на себе руки, — говорить Неблунг. — Із його дружиною працюють психологи.

Енке та 32-річна Тереза жили на фермі неподалік Ганновера. Тримали коня і вісім собак — їх футболіст підбирав на вулицях. 2004-го в подружжя народилася Лара. Дівчинка мала вроджену хворобу серця, її тричі оперували. За два роки померла. Роберт витатуював її ім"я в себе на руці.

Батько футболіста психотерапевт. Він допомагав синові й невістці пережити горе. Цьогоріч у травні пара вдочерила двомісячну дівчинку Лайлу. Енке запевняв, що знову щасливий.

— Він завжди був дуже вразливим, — розказує знайомий Роберта, не називається. — Узагалі він був нетиповим спортсменом — начитаний, любив театр.

Енке не зміг стати основним у "Барселоні"

Роберт Енке народився 10 серпня 1977 року в німецькому місті Єна. Дебютував у місцевому клубі "Карл Цайсс". Потім перебрався до "Боруссії" з Менхенгладбаха. 1997-го став основним голкіпером молодіжної збірної Німеччини. Виступав за португальську "Бенфіку" й іспанську "Барселону". В останній не зміг стати основним воротарем.

На батьківщину повернувся 2004-го, прийняв пропозицію "Ганновера". 28 березня позаторік дебютував за національну команду і поїхав на Євро-2008, де був дублером Єнса Леманна. Енке визнали найкращим голкіпером останнього чемпіонату Німеччини. За збірну відіграв вісім матчів, пропустив п"ять м"ячів.

Роман ШАХРАЙ

Зараз ви читаєте новину «Воротар збірної Німеччини кинувся під потяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі