середа, 31 жовтня 2007 17:47

Від вибуху автобуса в Тольятті загинуло 8 людей

Уранці 31 жовтня в центрі міста Тольятті в Самарській області Росії прогримів вибух. У повітря злетів пасажирський автобус. Загинуло 8 людей, 56 отримали поранення. Сім чоловік перебувають у тяжкому стані.

Спочатку міліція заявляла, що вибухнув балон із газом. Однак пізніше стало відомо, що причиною трагедії була бомба, прикріплена до дна автобуса. Вибухівка була начинена дрібними металічними кульками.

— Тіла загиблих викинуло з салону. З них зірвало одяг, у деяких відірвало кінцівки, — каже свідок.

— Багато поранених у момент вибуху перебували неподалік. Їх зачепило осколками. Хвилею від вибуху вибило вікна на першому та другому поверсі сусідніх будинків. Деякі мешканці звернулися за медичною допомогою, — розповідає працівник служби порятунку Андрій Дербеньов.

Автобус не доїхав до зупинки 20–30 м. Там у ранкову годину пік стояло багато людей. Жертв могло бути більше.

Водій автобуса залишився живим. Він утік, але за кілька годин його знайшли. Чоловік був у шоковому стані, нічого нового повідомити про вибухівку не зміг.

Нині офіційна версія — теракт.

Президент Росії Володимир Путін, 54 роки, пообіцяв належну медичну допомогу постраждалим, а також компенсацію сім"ям загиблих.

Зараз ви читаєте новину «Від вибуху автобуса в Тольятті загинуло 8 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі