понеділок, 28 липня 2008 17:59

Від вибухів у Туреччині загинуло 17 людей

17 людей загинуло і 154 отримали поранення в результаті двох вибухів у турецькому місті Стамбулі. Це був теракт, у якому загинуло найбільше людей із 2003 року.

— Я вас дуже прошу: не показуйте все, що тут побачите, — звертається до журналістів мер Стамбула Муаммар Гюллер. — Тут надто багато крові. Будь ласка, дайте спецслужбам можливість попрацювати. Ми намагаємося знайти організаторів цього жахливого теракту.

Перший вибух пролунав у телефонній будці на одній із найбільш жвавих вулиць міста в районі Гюнгорен — європейській частині Стамбула. До місця вибуху збіглися з навколишніх торгівельних центрів. Через 10 хв. у сміттєвому баку в натовпі вибухнула друга бомба. У магазинах та офісах вибило шибки, людей розкидало по всій площі. Серед загиблих були діти.

Турецька влада вважає, що вибухи могли підготувати бойовики Курдської робочої партії. Можливо теракти стали відповіддю на операції турецьких військово-повітряних сил у північному Іраку. Досі жодна з терористичних організацій не взяла на себе відповідальність за скоєне.

Зараз ви читаєте новину «Від вибухів у Туреччині загинуло 17 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі