вівторок, 13 червня 2006 15:57

Велосипедисти вимагають поваги до себе

Автор: фото: REUTERS/Phil Noble
  Учасниці протесту голих велосипедистів у британському місті Манчестер
Учасниці протесту голих велосипедистів у британському місті Манчестер

Сотні оголених велосипедистів виїхали минулої суботи на вулиці міст Європи, Північної і Південної Америки. Серед них були чоловіки й жінки, що мали на собі лише кросівки й шоломи. Дехто одягнув нижню білизну або розмалювався фарбою. Таким чином аматори їзди на велосипедах вимагали більше поваги до себе, як до рівноправних учасників дорожнього руху.

— Автомобілісти нас просто ігнорують, і лише так ми можемо змусити їх помічати нас, — каже 48-річний мексиканець Аґустін Мендес, який з кількома десятками інших велосипедистів їздив вулицями Мехіко-сіті. Він розповів, що якось із машини в нього пожбурили порожньою пляшкою.

Уперше в цьому своєрідному протесті взяла участь столиця Чехії. На вулиці Праги виїхали 10 велосипедистів, серед яких була й одна жінка.

Протест голих велосипедистів став традиційною міжнародною акцією, яка проводиться вже четвертий рік поспіль. Їх учасники самі вирішують, скільки одягу мати на собі під час заїзду. За весь час проведення акцій протестувальників арештовували лише двічі у США і одного разу в Новій Зеландії — за непристойний вигляд у громадських місцях.

Зараз ви читаєте новину «Велосипедисти вимагають поваги до себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі