вівторок, 11 березня 2008 18:51

Ватикан добавив сім смертних гріхів

Уперше за півтори тисячі років католицька церква оновила список смертних гріхів. До семи відомих додали ще сім, які, на думку Ватикану, відображають реалії нинішньої епохи.

До "канонічного" списку смертних гріхів належать гординя, заздрість, хтивість, гнів, жадібність, лінощі та обжерливість. Тепер до них додалися контроль народжуваності, дослідження стовбурових клітин ембріонів, вживання наркотиків, забруднення навколишнього середовища, збільшення майнового розшарування, надмірне багатство та дії, які призводять до зростання бідності.

Римо-католицька церква ділить гріхи на простимі, менш серйозні та смертні. Останні загрожують душі вічним прокляттям, якщо людина помирає, не спокутивши їх сповіддю та покаянням. Єпископ Джанфранко Джиротті пояснив, що Ватикан затвердив нові гріхи, які з"явилися через процес глобалізації.

Православна церква не визнає розділення на смертні і простимі гріхи, а також не вважає, що людина, яка померла в гріху, приречена на прокляття.

Зараз ви читаєте новину «Ватикан добавив сім смертних гріхів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі