Наполовину з'їдена сира рибина ожила на тарілці в одному з ресторанів Японії.
Клієнт прийшов пообідати. Замовив сашимі. Цю страву подають сирою. Коли став їсти, рибина заворушилася. Інцидент зняли на відео — риба стрибає, люди верещать.
У Китаї також були такі випадки. На відео з ресторану в районі Юесю видно, як риб'яча голова на тарілці дихає і рухає плавниками. При цьому чоловік незворушно продовжує обідати.
У червні китаянка Ченг купила яловичину. На кухні шматок раптом запульсував. Спершу Ченг подумала, що у м'ясі живуть черви. Однак паразитів не знайшли. Відео з пульсуючою яловичиною зібрало 20 млн переглядів у китайській соцмережі "Вейбо".
Інша жінка збиралася приготувати болотну рибу. Почистила, відрізала голову й вийняла нутрощі. Збиралася помити, але тіло почало звиватися, як змія.
— Усі ці випадки зафіксували в одному регіоні, — коментує лікар ветеринарного контролю з Пекіна Хвен Тон. — Можна припустити, що це через специфічне вирощування. Але ж рибу виловлюють і в океані. Є якась причина в довкіллі. У м'ясі залишаються гігантські запаси аналогів адреналіну. Ці гормони зовсім не потрібні людині. Від такої страви людина почуватиметься стривоженою, неспокійною. Можливі збої серцевого ритму. Я не агітую ставати вегетаріанцем. Просто варто купувати м'ясо в перевірених місцях. Там теж є адреналін, але не так багато.
Коментарі