вівторок, 20 жовтня 2015 00:55

У ресторані ожила над'їдена рибина

Наполовину з'їдена сира рибина ожила на тарілці в одному з ресторанів Японії.

Клієнт прийшов пообідати. Замовив сашимі. Цю страву подають сирою. Коли став їсти, рибина заворушилася. Інцидент зняли на відео — риба стрибає, люди верещать.

У Китаї також були такі випадки. На відео з ресторану в районі Юесю видно, як риб'яча голова на тарілці дихає і рухає плавниками. При цьому чоловік незворушно продовжує обідати.

У червні китаянка Ченг купила яловичину. На кухні шматок раптом запульсував. Спершу Ченг подумала, що у м'ясі живуть черви. Однак паразитів не знайшли. Відео з пульсуючою яловичиною зібрало 20 млн переглядів у китайській соцмережі "Вейбо".

Інша жінка збиралася приготувати болотну рибу. Почистила, відрізала голову й вийняла нутрощі. Збиралася помити, але тіло почало звиватися, як змія.

— Усі ці випадки зафіксували в одному регіоні, — коментує лікар ветеринарного контролю з Пекіна Хвен Тон. — Можна припустити, що це через специфічне вирощування. Але ж рибу виловлюють і в океані. Є якась причина в довкіллі. У м'ясі залишаються гігантські запаси аналогів адреналіну. Ці гормони зовсім не потрібні людині. Від такої страви людина почуватиметься стривоженою, неспокійною. Можливі збої серцевого ритму. Я не агітую ставати вегетаріанцем. Просто варто купувати м'ясо в перевірених місцях. Там теж є адреналін, але не так багато.

Зараз ви читаєте новину «У ресторані ожила над'їдена рибина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі