середа, 23 квітня 2008 19:09

В Іспанії борються із посухою

Іспанська провінція Каталонія переживає найбільшу за останніх 50 років посуху. Через відсутність дощів рівень води у водосховищах знизився до 20%.

Влада Каталонії збирається до серпня збудувати трубопровід, який з"єднуватиме столицю провінції Барселону з річкою Ебро. Це забезпечить столицю 50 млрд л питної води.

Кілька місяців тому каталонські чиновники обговорювали інший проект. Хотіли відвести русло річки Сегре так, щоб текла до Барселони й не впадала в Ебро. Проти виступив уряд провінції Араґон, через яку протікає Ебро. Каталонці вважають: влада Араґону хоче контролювати усі водоймища регіону, щоб побудувати "європейський Лас- Вегас". У напівпустелі збираються звести комплекс готелів, парків і розважальних центрів.

Кілька місяців тому в Барселоні ввели обмеження на питну воду. За миття автомобіля чи поливання грядок — штраф від 30 до 3 тис. євро. Машини можна мити тільки на  автомийках та заправках, де є технічна вода.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії борються із посухою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі