четвер, 14 серпня 2008 19:17

В Європарламенті обвалилася стеля

У середу в залі засідань Європарламенту у французькому Страсбурзі обвалилася стеля. Поверхня площею понад 50 кв. м впала, коли в будівлі нікого не було.

Частина стелі обвалилася ще минулого тижня. Приміщення прибрали, але стелю не ремонтували. 12 серпня на задні ряди впала друга частина. Нині залу приводять до ладу.

Пленарна зала вміщує 785 депутатів із 27 країн—членів Євросоюзу. Засідання відбуваються 12 разів на рік і тривають близько тижня. У вільний час Європарламент можуть відвідувати туристичні групи. Останнього разу парламентарії збиралися тут в середині липня. Наразі у будівлі нікого, крім персоналу, немає. Депутати перебуватимуть на літніх канікулах до вересня.

Місяць тому члени Європарламенту отримали власний швидкісний потяг. Він перевозитиме їх на засідання з Брюсселю до Страсбурга. Депутати купуватимуть квиток в обидва боки за 214 євро. Потім гроші їм повертатимуть. Загальна вартість одного рейсу на експресі обходитиметься європейському урядові у 200 тис. євро на рік (майже 1,4 млн грн).

Зараз ви читаєте новину «В Європарламенті обвалилася стеля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі