вівторок, 22 березня 2016 00:15

В авіакатастрофі у Ростові-на-Дону загинули восьмеро українців

Автор: REUTERS
  Російські рятувальники збирають останки 62 людей на злітній смузі в Ростові. 19 березня під час посадки там розбився пасажирський літак дубайських авіаліній
Російські рятувальники збирають останки 62 людей на злітній смузі в Ростові. 19 березня під час посадки там розбився пасажирський літак дубайських авіаліній

О 3:40 ранку 19 березня в Ростові-на-Дону упав пасажирський Боїнг 737–800 авіакомпанії "ФлайДубаї". Здійснював рейс з Дубая. Всі 55 пасажирів та сім членів екіпажу загинули. Зокрема, на борту були 45 громадян Росії, восьмеро — України, двоє — Індії, один — Узбекистану. Всі українці жили на Донбасі або були уродженцями Луганщини й Донеччини.

В авіакатастрофі загинула родина Цегельських з окупованого бойовиками Свердловська. З відпочинку в Дубаї поверталися 41-річний батько Павло, 31-річна мати Світлана та 5-річний син Данило. У Павла залишилося двоє дітей від першого шлюбу.

24-річна Ганна Андреєва з Донецька останній рік жила у Києві. Була дизай­нером і шила дитячі сукні. Писала, що поїздка в Дубаї була її першим відрядженням.

30-річна донеччанка Тетяна Кравченко поселилася з батьком у столиці. Після відпочинку в Дубаї летіла до матері й вітчима в Макіївку.

Загибла 25-річна харків'янка Ганна Сергеєва летіла до Ростова, аби продовжити візу на роботу в Еміратах. Була візажистом.

У Міністерстві закордонних справ України уточнюють дані про 68-річну Валентину Соміну та 36-річного Володимира Федяніна.

Тієї ночі в Ростовській області були пориви вітру та сильний дощ. Літак не міг сісти 2 год. Після рішення командира піти на друге коло, почав набирати висоту. Потім увійшов у штопор, ударився об землю й вибухнув.

Оприлюднили запис переговорів авіадиспетчерів аеропорту Ростова-на-Дону та екіпажу. Пілоти не хвилювалися. Про жодні проблеми не повідомляли. Наприкінці розмови льотчик сказав, що йде на друге коло. Його останні записані слова: "До побачення".

Диспетчери неодноразово передавали екіпажу, що аеропорт закритий через погодні умови. Але нікуди не перенаправляли. Цього дня чеський і російський літаки самі попросили про посадку в іншому аеропорту.

На місці авіакатастрофи знайшли "чорні скриньки".

— Можемо говорити, що запис є. Він серйозно пошкоджений. Кабель був зруйнований, тому зараз відновлюємо, — сказав заступник голови Міждержавного авіаційного комітету Сергій Зайко.

Обидва пілоти мали понад 5 тис. годин досвіду польотів.

— Літак востаннє пройшов перевірку 21 січня, — говорить представник "ФлайДубаї". Це перша катастрофа авіакомпанії, заснованої 2008-го.

37-річний пілот Арістос Сократус із Кіпру виконував свій останній політ у компанії. Після цього мав переїхати в Ірландію й працювати в "Раянейр". У нього залишилася вагітна дружина. Жінка другого пілота 37-річного іспанця Алехандро Алава — також вагітна близнюками.

Міністри закордонних справ України та Росії домовилися про доступ співробітників Генерального консульства України в Ростові-на-Дону. Родичам загиблих спростять оформлення віз.

Російська влада пообіцяла видати по 1 млн рублів — 384 тис. грн сім'ям жертв катастрофи. Авіакомпанія "ФлайДубаї" виплатить по $20 тис.

Зараз ви читаєте новину «В авіакатастрофі у Ростові-на-Дону загинули восьмеро українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі