четвер, 25 грудня 2008 19:08

В американської кобили виріс найдовший у світі хвіст

  Кобила Самер Бріз народилася зі звичайним хвостом. Зараз він завдовжки 3,8 метра
Кобила Самер Бріз народилася зі звичайним хвостом. Зараз він завдовжки 3,8 метра

11-річна кобила Самер Бріз з американського міста Августа штату Канзас має хвіст завдовжки 3,8 м. За версією Книги рекордів Гіннеса він є найдовшим у світі.

Тварину доглядає 26-річна Крістал Соча та її молодший брат Кейсі. Вони годують кобилу, виводять на тренування, об"їжджають.

— Вона — наша маленька королева й чудово знає це, — усміхається Крістал.

Жінка каже, що кобила народилася з нормальним хвостом. З роками почав відростати, його не підстригали.

— Ми вирішили підв"язувати його, — розповідає Крістал. — Улітку вичісували по кілька годин — Самер постійно відганяла ним мух. Однак, коли вона біжить і хвіст розвівається, я не жалкую, що витрачаю на догляд стільки часу.

Хвіст Самер Бріз миють і вичісують раз на півтора-два місяці. Крістал та Кейсі допомагають ще кілька людей. Для миття використовують спеціальні шампуні й кондиціонери. Коли волосся випадає — втирають реп"яхову олію. За словами жінки, інколи в Самер Бріз з"являється лупа, а волосся починає сіктися.

— Але часто мити й чесати коня — теж погано, — зауважує доглядачка. — Іноді достатньо розплутати гриву й не видирати зайвий раз волосся.

Самер Бріз — переможниця кількох кінних змагань штату. Зазвичай її першою виводять на арену. Тоді й розпускають хвіст на всю довжину.

Зараз ви читаєте новину «В американської кобили виріс найдовший у світі хвіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі