середа, 14 вересня 2011 05:30

Ураган Катя накрив Камбрію

Автор: фото з сайта www.northnews.co.uk
 

Тропічний ураган Катя накрив Камбрію, північно-західне графство Великої Британії. Хвиля заввишки понад 4 м мало не змила припарковану на узбережжі автівку.

Ураган почався над Північною Америкою. У понеділок дійшов до Європи. Найбільше постраждали Велика Британія і Німеччина. Стихія рухається зі швидкістю понад 120 км/год.

Обвалені дерева обірвали лінії електропередач. Без світла у британських графствах Оксфордшир, Нортгемптоншир, Дербішир і Глостершир залишилися жителі понад 2 тис. будинків. Не працюють магазини. Через негоду на дорогах трапляється багато аварій. Щоб запобігти новим жертвам, британці закрили центральні автошляхи.

— Ми в шоці. Жили з чоловіком у будинку понад 40 років. Зараз ми бомжі. Ураган зруйнував наше житло як картковий будиночок, — розказує 61-річна Маргарет Ярдл. Вона прокинулася о четвертій ранку від сильного гуркоту. Коли визирнула у вікно, побачила шматок зірваної з її дому покрівлі посеред дороги. Із чоловіком Деррі живе в місті Маунт-Плезант у Вельсі.

Метеорологи прогнозують, що сьогодні сила урагану піде на спад.

Зараз ви читаєте новину «Ураган Катя накрив Камбрію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі