понеділок, 15 вересня 2008 20:59

Ураган "Айк" убив 13 людей у США

Автор: фото: dailymail.co.uk
  Житель техаського містечка Галвестон намагається втриматися під шквальними поривами вітру урагану ”Айк”
Житель техаського містечка Галвестон намагається втриматися під шквальними поривами вітру урагану ”Айк”

Ураган "Айк" зародився над Атлантичним океаном у середині серпня. Три тижні він прямував до узбережжя США. На своєму шляху пройшовся Гаїті, Ямайкою та Кубою.

Основний удар стихії прийняв американський штат Техас. "Айк" дістався туди в суботу зранку. На той момент площа урагану майже дорівнювала самому штату. Швидкість вітру в епіцентрі сягала 180 км/год.

Із Техасу евакуювали 4 млн людей. Однак із містечка Галвестон 20 тис. осіб виїжджати відмовилися. "Айк" — уже п"ятий ураган у цьому сезоні. Людям набридло постійно зриватися із місця. У Галвестоні стояли переважно одно- та двоповерхові будинки. 90% із них знесло вітром за півгодини. 13 людей загинули. Ще 25 пропали безвісти.

22-річну Еллі Кокс разом із чоловіком та їхніми трьома дітьми евакуювали із міста на гелікоптері. Родина провела півдня на даху свого будинку. За декілька хвилин, як рятувальники підняли їх у повітря, величезна колода розтрощила дім навпіл.

— Я не повернуся до Галвестона. Тут не залишилося нічого, — каже Еллі.

Інші міста Техасу також постраждали. У цьому штаті зосереджена третина нафтопереробних заводів США. Уже підрахований збиток становить $8 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Ураган "Айк" убив 13 людей у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі