вівторок, 19 березня 2013 07:15

Українські рабовласники загрожують США

Під керівництвом президента Віктора Януковича Україна сповзає до авторитаризму. Парламентські вибори 2012-го року — це крок назад від демократії. Через брак структурних економічних реформ нашу країну цього року чекає економічна криза. Такі висновки містяться у звіті директора національної розвідки США Джеймса Клеппера про загрози для Штатів у всьому світі на 2013 рік.

Янукович не демонструє ніяких намірів звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко, а це головна умова нормалізації стосунків України із Заходом. Натомість уряд готує нові звинувачення, щоб залишити Тимошенко за ґратами довічно, констатують експерти, які складали звіт для конгресу США.

Ще одна згадка про Україну є в розділі глобальних загроз. Так, за оцінками розвідки, щороку у світі продають до 20 млн людей. Як приклад наводять справу українця 52-річного Омеляна Боцвинюка. У липні минулого року його та брата Степана засудили до довічного ув'язнення плюс 20 років. Вони переправляли до Штатів українських іммігрантів, яких потім використовували як рабів, ґвалтували, били, залякували їхні родини в Україні.

Американські аналітики пророкують також важкі часи для президентів Росії Володимира Путіна та Білорусі Олександра Лукашенка. В обох країнах незадоволення владою сягнуло найвищої за останні 10 років позначки.

У США побоюються кібератак з Росії та Китаю, а також так званих хактивістів — незалежних хакерів, які ламають урядові інтернет-сайти на знак протесту. Через мережу можливо не лише проникати на сайти й красти інформацію, але й, наприклад, пошкодити турбіну електростанції, залишивши без електрики великі території. Іран та Північна Корея наближаються до створення ядерної зброї, яка може загрожувати Штатам. Що ж до терористичних небезпек, то організацію "Аль-Каїда" вважають знесиленою й роздробленою, проте деякі її частини й далі планують теракти на американській території.

Зараз ви читаєте новину «Українські рабовласники загрожують США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі