пʼятниця, 21 грудня 2007 18:13

У змаганні з екстремального плетіння виживає найшвидший

Останніми тижнями понад 150 любителів плетіння з різних країн світу отримали поштою пару шкарпеток. Ці люди брали участь у "шкарпеткових війнах" — грі, якою захопилися багато жителів США, Великої Британії, Австралії, Нової Зеландії, Бельгії та Фінляндії.

За правилами кожен гравець має сплести пару шкарпеток і надіслати їх поштою іншому учасникові — своєму суперникові. Якщо хтось отримає шкарпетки, це означає, що його вбили. "Убитий" має надіслати своєму напарникові всі недоплетені шкарпетки. А той має закінчити їх і відіслати ще комусь, доки не отримає "повідомлення про вбивство".

Чим швидше учасник працює, тим більше в нього шансів залишитися живим. На початок місяця у грі залишилося 12 осіб.

Ці змагання вигадала 31-річна Джулі Ґарднер з Белфаста, столиці Північної Ірландії. Перед початком вона повідомила понад тисячі учасникам ім"я, адресу та розмір взуття суперника кожного з них. Вона ж придумала оригінальну модель шкарпеток.

За словами учасників, "шкарпеткові війни" — заняття не для слабкодухих.

— Коли я побачила у своїй поштовій скрині бандероль зі шкарпетками, відчула, ніби померла, — розповідає 52-річна Меріл Вільямс із американського міста Кейп Мей.

Перемогу у війні здобула вчителька Ліенн Нассар, 51 рік, із Каліфорнії. За це вона отримала пару шкарпеток. Жінка хоче взяти участь у наступній війні, що розпочнеться з наступного року. Заявки на участь вже подали понад 5 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «У змаганні з екстремального плетіння виживає найшвидший». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі