пʼятниця, 20 червня 2008 16:15

У США проведуть перепис мусульман

Кілька американських правозахисних та статистичних організацій улітку проведуть у США перепис мусульман.

На думку організаторів заходу, дослідження допоможе скласти точніше уявлення про кількість та етнічну приналежність прихильників ісламу у Штатах. Адже американське бюро перепису населення не проводить опитувань щодо релігійних вірувань громадян.

Під час перепису шукатимуть молитовні, реєструватимуть мусульманські об"єднання. Раніше такої інформації ніхто не фіксував. Результати перепису оприлюднять на початку 2009 року.

Схоже дослідження проводила в Америці 2001 року Рада американсько-ісламських відносин. Тоді реєстрували майже 2 млн парафіян з більш ніж 1200 мечетей у країні. Також встановили, що 33% із них — вихідці з Південної Азії, 30% — афроамериканці, 25% — араби. У звіті зазначили, що з 1994-го кількість мусульман у США зросла більше ніж на 300%. У Раді припускають, що нині в країні живуть 6–7 млн ісламістів.

В Європі найбільша ісламська громада проживає у Франції — майже 5 млн чоловік. Їх постійно більшає, оскільки в мусульманських родинах традиційно виховують кілька дітей.

Зараз ви читаєте новину «У США проведуть перепис мусульман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі