середа, 14 травня 2008 16:55

У російському селі живе бездомний верблюд

Автор: фото: ІТАР-ТАРС
  Верблюд Василь залишається на території краєзнавчого музею. Його годує все село
Верблюд Василь залишається на території краєзнавчого музею. Його годує все село

Жителі російського села Желанноє Рязанської області знайшли на вулиці верблюда. Екзотичну тварину залишив один із заможних дачників.

Верблюдові Василю менше 10 років. Колишній хазяїн придбав його для розваги. Коли тварина набридла, вигнав. Місцеві досі не знають, кому він належав.

Василя знайшли працівники районного краєзнавчого музею. Спочатку він не підпускав до себе людей. Кажуть, плювався у своїх годувальників. Із часом заспокоївся. Нині живе на подвір"ї музею, його доглядає майже все село.

— Особливо Васю люблять діти, — розповідає зоотехнік Ніна Олексіївна. — Часто дають йому цукерки й шоколад. Але від солодощів йому може стати зле.

Азіатська тварина полюбляє яблука та гарбузи. Годують верблюда як і інших великих свійських тварин.

Василь товаришує з ослицею Машею. Місцеві кажуть, тварини разом росли, і Машу вигнав той самий хазяїн. Вася нікуди не ходить без неї, а та починає голосно кричати, якщо верблюда забирають на кілька хвилин фотографуватися.

Тварина стала місцевою родзинкою. До музею нині приїздить майже 5 тис. відвідувачів на рік. За фотографію беруть гроші. Працівники закладу пояснюють: годувати тварину дорого.

Зараз ви читаєте новину «У російському селі живе бездомний верблюд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі