неділя, 26 лютого 2006 17:54

У Ріо-де-Жанейро — карнавал

Автор: фото: REUTERS/Jose Miguel Gomez
  Король бразильського карнавалу Алекс ді Олівейра танцює з королевою та принцесою фестивалю та ритуальним ключем
Король бразильського карнавалу Алекс ді Олівейра танцює з королевою та принцесою фестивалю та ритуальним ключем

— Нехай презерватив стане вашим головним карнавальним костюмом, — сказав 33-річний архітектор Алекс ді Олівейра на церемонії відкриття всесвітньо відомого карнавалу в бразильському місті Ріо-де-Жанейро.

Олівейра — король карнавалу 2006 року. На цю символічну посаду традиційно обирають когось із жителів Ріо. Протягом свята короля називають Рей Момо.

Усі п"ять днів карнавалу у Ріо-де-Жанейро звучатиме музика. Місцеві жителі й туристи танцюватимуть, співатимуть і кохатимуться. Свято, яке має християнські релігійні коріння, останніми роками перетворилося на суцільну розвагу.

Проте не всім подобається гучна музика і танці. У той час як близько 700 тисяч туристів приїхали на бразильське свято, майже стільки ж місцевих жителів залишили Ріо-де-Жанейро у пошуках більш спокійних і тихих місць.

— Свято занадто шумне, — скаржиться стоматолог Андреа Кальмон.

Під шум карнавалу викрали полотна
Пікассо і Далі

Разом із сім"єю на час карнавалу вона поїхала в селище неподалік Ріо. П"ятеро її колег теж втекли з міста: хто на узбережжя океану, хто в гори. Деяким мешканцям Ріо-де-Жанейро просто не подобається стиль музики, яка панує у ці дні, тому вони й тікають туди, де не чути ритмів самби.

А от для грабіжників карнавал — непоганий час зайнятися своєю справою. У день відкриття свята четверо озброєних чоловіків у масках пограбували музей "Шакара ду Сеу", розташований у центрі міста. Під шум карнавалу викрали полотна Пабло Пікассо, Сальвадора Далі, Анрі Матісса і Клода Моне.

Зараз ви читаєте новину «У Ріо-де-Жанейро — карнавал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі