четвер, 30 жовтня 2008 18:58

У Небраску звозять непотрібних дітей

В американському штаті Небраска офіційно дозволили відмовлятися від дітей. Такого закону нема більше ніде у світі. Усюди, крім Небраски, це розцінюють як кримінальний злочин.

У державну клініку цього штату будь-яка людина може привезти дитину і залишити її там. Закон не передбачає, що це можуть зробити тільки родичі.

Із моменту нововведення в Небраску привезли 18 дітей. Першою стала 14-річна дівчина з Айови, від якої відмовилися її бабуся та дід. Згодом онуку повернули до рідних. Інша жителька американського штату Мічиган їхала 12 год. до Небраски, щоб відмовитися від свого 13-річного сина. Батьки аргументують свої вчинки тим, що в них складні діти.

Через таку популярність закону  місцева влада вирішила звузити рамки його дії. У штаті Небраска дозволять відмовлятися лише від немовлят.

— Я співчуваю батькам, які виховують складних дітей, — кажуть у відділі сім"ї та дитини департаменту охорони здоров"я Небраски. — Але ці проблеми треба вирішувати іншими методами.

Зараз ви читаєте новину «У Небраску звозять непотрібних дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі