вівторок, 29 квітня 2008 15:39

У Діми Білана забирають ім"я

Московський міський суд визнав концертну компанію "Союзконцерт" продюсером російського співака 27-річного Діми Білана (насправді — Віктора Белана). Це означає, що без її дозволу артист не може виступати. Із "Союзконцертом" Білан судився три роки — із часу смерті свого продюсера Юрія Айзеншпіса. Саме той зробив із невідомого хлопця з Карачаєво-Черкесії зірку.

Діма навчався вокалу в Москві в училищі ім. Гнєсіних. На одній із вечірок підійшов до Айзеншпіса і попросив його прослухати. Подейкують, що Юрій Шмільович іноді зустрічався з чоловіками. Співак йому сподобався. За кілька місяців Айзеншпіс підписав із Біланом угоду. У ній йшлося, що права на ім"я артиста і його пісні переходять до продюсера. Потім Айзеншпіс записав Біланові альбом "Я ночной хулиган". 2005 року продюсер помер він інфаркту. А його син Михайло продав ці права компанії "Союзконцерт" за півмільйона російських рублів ($20 тис.).

Адвокати Білана називали угоду недійсною. Тим більше, що співак знайшов нового продюсера — Яну Рудковську. Із рішенням Московського міського суду він не згодний. На своєму сайті в Інтернеті написав: "Будь-які дії "Союзконцерту" від імені Діми Білана є самозванством". 17 квітня у столиці Чехії Празі артист виступав під прізвищем Білан. Концертів у Росії він поки що не планує.

Зараз ви читаєте новину «У Діми Білана забирають ім"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі