вівторок, 20 березня 2007 16:45

У будинку престарілих згоріло 63 людини

У вівторок близько першої ночі в будинку для престарілих в поселенні Камишеватське, що в Краснодарському краї Росії, почалася пожежа. Від вогню та чадного диму в двоповерховому цегляному приміщенні загинули 63 людини. З опіками та травмами до шпиталів доправили ще 33.

Сигнал про пожежу спрацьовував тричі, повідомляють у міністерстві з надзвичайних ситуацій РФ. Проте сторож був за межами будинку. Пожежникам він зателефонував лише після третього сигналу, коли побачив полум"я. Рятувальники приїхали за годину — найближча пожежна станція за 50 км від Камишеватського. Повністю загасити вогонь вдалося через чотири години — близько п"ятої ранку.

Через два дні в будинку перестарілих планували закінчити ремонт. За попередніми даними, пожежа почалася в кімнаті, де тривали роботи. Там не встановили протипожежну сигналізацію. Слідчі з"ясовують, чому сталося загоряння.

21 березня в пам"ять про загиблих у Краснодарському краї оголосили днем скорботи.

Дев"ятого грудня минулого року від пожежі у жіночому відділенні московської наркологічної клініки N17 загинуло 46 людей. Того ж дня згорів психоневрологічний інтернат біля міста Тайга Кемеровської області. Вогонь забрав життя дев"яти людей. 2005 року в подібних пожежах загинуло 27 осіб.

Зараз ви читаєте новину «У будинку престарілих згоріло 63 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі