пʼятниця, 03 вересня 2010 05:15

У 14 років дівчина має два метри шість сантиметрів зросту

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  14-річна Елісані Сільва грається зі своїми сестрами і друзями на пляжі у місті Браганса, штат Пара. Дівчина каже, що однолітки спілкуються з нею неохоче, бо надто незграбна
14-річна Елісані Сільва грається зі своїми сестрами і друзями на пляжі у місті Браганса, штат Пара. Дівчина каже, що однолітки спілкуються з нею неохоче, бо надто незграбна

"Мрію стати фотомоделлю", — говорить бразилійка Елісані Сільва.

У 14 років вона має 2 м 6 см зросту. Часто пропускала уроки і зрештою пішла зі школи. Каже, не вміщалася у шкільний автобус.

— Часто болить голова, забуваю елементарне. У мене більше спогадів із раннього дитинства, аніж за кілька останніх років. Однолітки насміхаються, бо не можу з ними гратися. Вдома не легше. Живемо з матір"ю, вітчимом і сестрами в невеликому будинку. Весь час б"юся головою об стелю. Люди на вулиці озираються.

Елісані Сільва народилася й живе у селищі за 36 км від центру міста Браганса у бразильському штаті Пара. Крім неї, подружжя 39-річного рибалки Хорхе Луїса Міранди і 36-річної Анни Марії Крус має ще шістьох дітей.

— Дочка страждає, бо не така, як усі, — каже мати Анна Крус.

Дівчина почала швидко рости в 11 років. Родина бідна, не має грошей на медичні обстеження. Один бразильський експерт припустив за фото, що Сільва хвора на гігантизм — відхилення, коли організм виробляє надмірну кількість гормону росту.

— Якщо не почати лікування, дівчина матиме проблеми із зором, у неї болітиме голова. Гігантизм може стати причиною смерті, — пояснює фахівець. — Порушується кровообіг, мозок отримує замало крові.

Елісані є найвищим підлітком у світі. Щороку вона виростає на 11–12 см. Норма для дівчат її віку 3–4 см.

Зараз ви читаєте новину «У 14 років дівчина має два метри шість сантиметрів зросту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі