неділя, 22 квітня 2007 16:58

Трьом християнам у Туреччині перерізали горло

Минулої середи в приміщенні видавництва "Зірве" в турецькому місті Малатья вбили трьох працівників. Їх знайшли із перерізаними горлами прив"язаними до стільців. Четвертий чоловік, якого хотіли вбити, устиг вискочити із вікна приміщення. Із переломами його відвезли до лікарні.

Правоохоронці затримали 10 осіб, причетних до вбивства.

— Ми зробили це не заради себе, а для релігії, — заявив один із них. — Нашу релігію знищують. Нехай це буде уроком для ворогів мусульманства.

У видавництві "Зірве" працювали християни. Вони випускали й розповсюджували Біблії та іншу християнську літературу.

Раніше місцеві націоналісти вже влаштовували проти друкарні акції протесту. Вони звинувачували працівників "Зірве" в тому, що ті навертають турків у свою віру.

Закон цього не забороняє робити, але в традиційному суспільстві таке сприймається негативно. 90% населення Туреччини — мусульмани, хоча країна називає себе світською. Християн серед усіх жителів — близько 100 тис.

Серед убитих минулого тижня був один німець і двоє місцевих. Торік у північному портовому місті Трабзон застрелили католицького священика родом із Італії. Ще раніше на вулиці з ножем напали на іншого священика. Із трьома колотими ранами його доправили до лікарні, чоловік вижив.

Зараз ви читаєте новину «Трьом християнам у Туреччині перерізали горло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі